I den første salongen av Arverekken spør vi: Hva gjorde aidsepidemien med oss? Og hva arvet vi egentlig fra den?
I salongserien Arverekken tar vi for oss noen av temaene som reises i det skeive episke storverket Arven, og i forestillingens ånd inviterer vi til dialog mellom flere generasjoner.
For snart 42 år siden ble det første hivtilfellet påvist i Norge. Kun få år tidligere hadde landet avkriminalisert mannlig homoseksualitet og fjernet homofili som psykisk lidelse. Frykten for å bli avslørt var fortsatt stor, og så begynte ryktene om «homoviruset» å spre seg i befolkningen. Å få en hivdiagnose på 80- og 90-tallet var den gang ensbetydende med døden.
I Norge døde 630 nordmenn av viruset, før medisinene slo ned epidemien. Igjen satt overlevende og pårørende, som skulle leve videre med sorgen, traumene og historiene fra venner de mistet. Det ble aldri oppført et offentlig minnesmerke for de tapte. Hvordan lever man videre, når alt man har planlagt for er døden?
Hvor er vi nå? Er hivstatus egentlig stuerent å snakke om på sjekkemarkedet i 2025? Hvem står vi på skuldrene til i dag, og hvordan holder vi stemmene i live for dem som kommer etter oss?
Hva arvet vi fra dem vi mistet?
- Visningstider
- Scener
- Publikumsfoajéen
- Varighet og pauser
- 1 time
I panelet:
- Adam Schjølberg, komiker, forfatter, skuespiller og kveldens ordstyrer
- Jens Harald Eliassen, motedesigner og tidligere styreleder i HivNorge
- Andrés Lekanger, styremedlem HivNorge og styreleder ChemFriendly Norge, podkastvert i VårtOslos Menn som selger sex og forfatter av Prostitusjon. Pro et contra