Peer Gynt
I Thjodleikhúsids forestilling ser vi en Peer Gynt vi alle på en eller annen måte kjenner; vi har opplevd ham både i menneskene rundt oss og i oss selv.
Vi ser en mann som i dødstimen får mulighet til å se tilbake på sitt liv og finne ut i hvilke spor han har satt etter seg.
I arbeidet med Norges «nasjonaldrama» PEER GYNT har den islandske regissøren Baltasat Kormákur og hans skuespillergruppe lagt hovedvekten på å finne aspekter i Ibsens drama som henvender seg til dem på en personlig måte, og på å finne koblinger i verket til sine egne liv og erfaringer. Er det i virkeligheten alle disse små svikene vi begår i livet, når vi unnlater å ta stilling i vanskelige forhold eller etiske spørsmål, når alt kommer til alt er det som virkelig betyr noe? Er vi blitt handlere, som handler feil, når vi nekter å innta et standpunkt, enten det er i vårt personlige liv eller som nasjon i internasjonale spørsmål?
Scenebildet er et stadig skiftende rom, og med enkle men virkningsfulle virkemidler får publikum presentert steder som likhus, fiskefabrikk, slakteri, sauna, sykehus og psykiatrisk klinikk. Thjodleikhúsid oppsetning griper tilskuerne på både et følelsesmessig og intellektuelt nivå. Peer Gynt er på samme til en blendende visuell opplevelse og en brytekamp med teaterformen. Baltasat Kormákur har i over ti år være Island fremste film- og teaterregissør, i tillegg til selv å være skuespiller. Han er hyllet for sitt visuelle teaterarbeid og han har vunnet internasjonale priser for spillefilene 101 REYKJAVIK og HAVET.
Peer Gynt hadde premiere i Reykjavik i mars i 2006.